Filharmonia e Kosovës hap sezonin duke nderuar shpëtimtarët e hebrenjve në Kosovë

January 4, 2018 Ekspozita “Duke zbuluar një trashëgimi të fshehur” u hap në bashkëpunim me Filharmoninë e Kosovës, me rastin e fillimit të sezonit të ri. Veprat e kompozitorëve...

Written by:

January 4, 2018 / Comments (0)

The Albanian American Civic League and Foundation presented the Kosovar Albanian rescue of Jews

April 23, 2017 The Holocaust Remembrance Day, the Albanian American Civic League and Foundation presented the Kosovar Albanian rescue of Jews during the Holocaust at The Berkshire Museum in Pittsfield,...

Written by:

April 23, 2017 / Comments (0)

“Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë” shpaloset në Ulqin me 40 fotografi

September 14, 2015 Qyteti bregdetar i Ulqinit është kthyer prapa me historinë e bujshme të humanizmit shqiptar të shekullit të kaluar....

Written by:

September 14, 2015 / Comments (0)

“Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë” – Ekspozitë dhe tryezë në bashkëpunim me “Simon Wiesenthal Center” – Paris

October 6, 2013 Në kuadër të bashkëpunimit me “Simon Wiesenthal Center” në Paris, u organizua tryeza dhe hapja e ekspozitës “Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë”  ...

Written by:

October 6, 2013 / Comments (0)

Written by:

November 28, 2012 / Comments (0)

In memoriam Mustafa-Pasha (Asllan) Rezniqi (1924 – 2009)

May 28, 2012 Në përkujtim Mustafa-Pashë (Asllan) Rezniqin, në përvjetorin e dytë pas vdekjes. In remembrance of late Mustafa-Pasha (Asllan) Rezniqi, two years after his death....

Written by:

May 28, 2012 / Comments (0)

Albanci sa Kosova – zaštitnici Jevreja

December 9, 2011 Priznanje Arsllanu Rezniqiju uručeno za pomoć Jevrejima...

Written by:

December 9, 2011 / Comments (0)

Oštre osude skrnavljenja Jevrejskog groblja u Prištini

December 9, 2011 Amra Zejneli Jevrejsko groblje u Prištini oskrnavile su za sada nepoznate osobe, koje su po njemu nacrtale nacističke simbole....

Written by:

December 9, 2011 / Comments (0)

Reagim ndaj dëmtimit të varrezave të vjetra hebraike, në lagjen TaukBahçe në Prishtinë

December 1, 2011 REAGIM Ndaj dëmtimit të varrezave të vjetra hebraike, në lagjen TaukBahçe në Prishtinë. Me të marrë lajmin për dëmtimin e varrezave hebraike në Prishtinë, delegacioni i...

Written by:

December 1, 2011 / Comments (0)

Exhibition “Kosova-Israeli friendship heritage” soon in Skopje

June 14, 2011 In cooperation with Holocaust Museum in Skopje, Exhibition “Kosova Israeli friendship heritage” will be opened soon in Skopje....

Written by:

June 14, 2011 / Comments (0)