Joseph Dioguardi explained to Pope John Paul II the unique role of Albanian Nation about saving Jews

March 9, 2014 Joseph Dioguardi meeting Pope John Paul II.     October 1997. At the Civic League’s request, Congressmen Lantos and Gilman write a forward to Rescue in Albania by Harvey...

Written by:

March 9, 2014 / Comments (0)

Përkujtohen aktet e shqiptarëve që shpëtuan hebrej

March 9, 2014 Përse shqiptarët rrezikuan jetën e tyre për të shpëtuar hebrejtë gjatë Luftës së Dytë Botërore? Kjo pyetje ishte në mendjen e qindra njerëzve që morën pjesë të dielën...

Written by:

March 9, 2014 / Comments (0)

NYT: “Casting Light on Little-Known Story of Albania Rescuing Jews From Nazis”

November 20, 2013 Artikull nga New York Times Arsllan Rezniqi rode in the back of a car used to transport Jews from Nazi-occupied Macedonia to safe hide-outs. A truck was also used and over time, Mr. Rezniqi...

Written by:

November 20, 2013 / Comments (0)

“Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë” – Ekspozitë dhe tryezë në bashkëpunim me “Simon Wiesenthal Center” – Paris

October 6, 2013 Në kuadër të bashkëpunimit me “Simon Wiesenthal Center” në Paris, u organizua tryeza dhe hapja e ekspozitës “Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë”  ...

Written by:

October 6, 2013 / Comments (0)

Reagim pas vendosjes së pllakës përkujtimore të Holokaustit në Prishtinë

May 23, 2013 Shoqata e miqësisë Kosovë-Izrael “Dr. Haim Abravanel”, e cila mision dhe qëllim kryesor ka të zbulojë dhe publikojë faktet për familjet që kanë shpëtuar hebrenj në Kosovë,...

Written by:

May 23, 2013 / Comments (1)

Në besë të shqiptarëve – emisioni COSMO (KTV)

May 17, 2013 Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë gjatë Holokaustit, në emisionin COSMO të KTV-së....

Written by:

May 17, 2013 / Comments (0)

Ekspozita “Trashëgimia e miqësisë Kosovë-Izrael” po qëndron e hapur në Gjilan

January 25, 2013 Ekspozita “Trashëgimia e miqësisë Kosovë-Izrael” po qëndron e hapur në Gjilan. Në nderim të familjeve gjilanase të cilat kanë strehuar hebrenj gjatë Holokaustit....

Written by:

January 25, 2013 / Comments (0)

Written by:

November 28, 2012 / Comments (0)

Prime Minister of Canada: “Following Nazi occupation in 1943, the Albanians refused to turn over lists of Jews within their borders.”

June 12, 2012 Prime Minister Stephen Harper made the following remarks at the 2012 National Holocaust Remembrance Ceremony: “It is Besa, a code of honour, the highest ethical code in Albania.”...

Written by:

June 12, 2012 / Comments (0)