“Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë” shpaloset në Ulqin me 40 fotografi

September 14, 2015 Qyteti bregdetar i Ulqinit është kthyer prapa me historinë e bujshme të humanizmit shqiptar të shekullit të kaluar....

Written by:

September 14, 2015 / Comments (0)

9 MAJI – DITA E EVROPËS SHËNOHET EDHE NË THERANDË, ME PROMOVIMIN E VLERAVE SHQIPTARE

May 8, 2014 Në ditën kur organizohen aktivitete për të promovuar vlerat e popujve të Evropës, në Therandë u hap ekspozita, e cila simbolizon vlerat evropiane e humane të kombit shqiptar të...

Written by:

May 8, 2014 / Comments (0)

Ekspozita “Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë” u hap në Malishevë

April 28, 2014 Ekspozita “Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë”, me fotografi të shpëtimtarëve nga Kosova, që kishin strehuar hebrenj gjatë Luftës së Dytë Botërore, ka vazhduar rrugëtimin në...

Written by:

April 28, 2014 / Comments (0)

Joseph Dioguardi explained to Pope John Paul II the unique role of Albanian Nation about saving Jews

March 9, 2014 Joseph Dioguardi meeting Pope John Paul II.     October 1997. At the Civic League’s request, Congressmen Lantos and Gilman write a forward to Rescue in Albania by Harvey...

Written by:

March 9, 2014 / Comments (0)

Përkujtohen aktet e shqiptarëve që shpëtuan hebrej

March 9, 2014 Përse shqiptarët rrezikuan jetën e tyre për të shpëtuar hebrejtë gjatë Luftës së Dytë Botërore? Kjo pyetje ishte në mendjen e qindra njerëzve që morën pjesë të dielën...

Written by:

March 9, 2014 / Comments (0)

NYT: “Casting Light on Little-Known Story of Albania Rescuing Jews From Nazis”

November 20, 2013 Artikull nga New York Times Arsllan Rezniqi rode in the back of a car used to transport Jews from Nazi-occupied Macedonia to safe hide-outs. A truck was also used and over time, Mr. Rezniqi...

Written by:

November 20, 2013 / Comments (0)

“Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë” – Ekspozitë dhe tryezë në bashkëpunim me “Simon Wiesenthal Center” – Paris

October 6, 2013 Në kuadër të bashkëpunimit me “Simon Wiesenthal Center” në Paris, u organizua tryeza dhe hapja e ekspozitës “Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë”  ...

Written by:

October 6, 2013 / Comments (0)

Reagim pas vendosjes së pllakës përkujtimore të Holokaustit në Prishtinë

May 23, 2013 Shoqata e miqësisë Kosovë-Izrael “Dr. Haim Abravanel”, e cila mision dhe qëllim kryesor ka të zbulojë dhe publikojë faktet për familjet që kanë shpëtuar hebrenj në Kosovë,...

Written by:

May 23, 2013 / Comments (1)

Në besë të shqiptarëve – emisioni COSMO (KTV)

May 17, 2013 Shpëtimi i hebrenjve në Kosovë gjatë Holokaustit, në emisionin COSMO të KTV-së....

Written by:

May 17, 2013 / Comments (0)

Ekspozita “Trashëgimia e miqësisë Kosovë-Izrael” po qëndron e hapur në Gjilan

January 25, 2013 Ekspozita “Trashëgimia e miqësisë Kosovë-Izrael” po qëndron e hapur në Gjilan. Në nderim të familjeve gjilanase të cilat kanë strehuar hebrenj gjatë Holokaustit....

Written by:

January 25, 2013 / Comments (0)