Në kampin “Bondsteel” u shënua 27 Janari – Dita Botërore Përkujtimore e Holokaustit

April 5, 2011 / Comments (0)

Aktivitete

Në kampin amerikan “Bondsteel” u shënua 27 Janari – Dita Botërore Përkujtimore e Holokaustit.

Me këtë rast në ambientet e kampit u hap edhe ekspozita “Trashëgimia e miqësisë Kosovë-Izrael”, ku shfaqen fotografitë e Shqiptarëve të Kosovës të cilët strehuan dhe shpëtuan hebrenjtë gjatë Holokaustit.

Gjithashtu u mbajtën edhe disa ligjërata në lidhje me çështjen e shpëtimit të hebrenjve,  me pjesëmarrjen edhe të mysafirëve nga Qeveria e Republikës së Shqipërisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *